Loppisfynd

IMG_0588 IMG_0594

We’re finally back from our trip to the Finnish and Norwegian Lapland! I thought I’d share some of my coolest finds from the trip instead of the travel photos today!

I have no idea what I’m gonna do with the life-size brass pineapple. I know it’s tacky… but honestly, I think it’s so tacky indeed that it passes right over to awesome! 🙂 The coffee pot is “Teneriffa” by the Swedish Gefle. I’m not sure if it’s useable as a coffee/tea pot, but it sure is pretty!

That birch bark bin is a hit with the harlequin squares, and although I think I haven’t really caught the brass bug full force yet, the fox figure was a must-buy!

The planter with the fanciest greenish-brownish-black glaze is by the Finnish Arabia. At 15 euros, it costed more than my self-imposed 10 euro limit for flea market purchases, but I loved it so much I had to have it! I have a few of the same planter in white and matte brown, but I’ve never seen one with this glaze before. I think it’ll get along fancily with the rest of them! 🙂

*

Ollaan vihdoin takas Suomen ja Norjan lapin reissusta! Aattelin matkakuvien sijaan jakaa tänään muutaman kuvan reissun hienoimmista kirpparilöydöistä!

Mulla ei ole vielä hajuakaan mitä teen tolla messinkisellä aidonkokoisella ananaksella. Se on kieltämättä aika mauton. Mutta musta se on oikeasti niin hirvee, että se ampuu suoraan yli mauttomasta ja menee älyttömän siistin puolelle! 🙂 Kahvikannu on ruottalaista Gefleä, nimeltään “Teneriffa”. Se ei oo ehkä kovin kätevä kahvi/teekannuna, mutta kaunis se on kumminkin!

Tuohirasian harlekiiniruudut nappaa aika täysillä, ja vaikka en myönnäkään sairastuneeni blogeissa vilisevään messinkikuumeeseen vielä kovin paljon, söpöä kettupatsasta ei voinut ohittaa!

Vihertävän-rusehtavan-mustalla hienoista hienoimmalla lasituksella varustettu kukkaruukku on kotoista Arabiaa. 15 euron hinnallaan se ylitti mun itselleni asettaman 10 euron yksittäisen kirppariostoksen rajan, mutta itselle asetetut säännöthän on tehty rikottaviksi. Rakastuin, nääs! Mulla on muutama valkoinen ja mattaruskea samanmallinen jo ennestään, mutta en ole koskaan ennen nähnyt tämän väristä yksilöä. Näen jo silmissäni sen istumassa muiden vieressä ikkunalla… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s